Wilt u zelf een panoramafoto of een virtuele rondleiding op uw site?

360 graden panoramafoto's zijn geschikt voor websites van allerlei soorten bedrijven. Het is een mooie manier om de sfeer van een bepaalde locatie (winkel, café, museum, tuin, terras, theater) weer te geven.
Naast een losse panoramafoto kunt u ook kiezen voor een virtuele tour. De bezoeker van de website kan in dat geval op een kaart/plattegrond zien welke kant hij op kijkt. Ook is het mogelijk om links te maken van de ene panoramafoto naar de andere en kunnen tekst en beeld aan verschillende locaties op de foto's gekoppeld worden.

Werkwijze

Ik maak mijn panoramafoto's met behulp van een digitale spiegelreflexcamera, voorzien van een groothoeklens (voor de cilindrische panorama's) of een fisheyelens (voor de sferische panorama's). Bij de cilindrische panorama's kan men 360 graden in het rond kijken maar niet naar boven of naar beneden. Bij sferische panorama's is dit laatste wel mogelijk.
De panoramafoto's maak ik met behulp van een statief met een speciale panoramakop zodat de verschillende deelfoto's naadloos op elkaar aansluiten en er geen parallax-fouten zijn (m.a.w. er treden geen verschuivingen op van de voorgrond ten opzichte van de achtergrond).
U kunt kiezen voor een aantal presentatievormen: standaard is een presentatie met behulp van Java, maar ook Flash en Quicktime zijn mogelijk.
Vraag hier een offerte aan.